Известие

Collapse
No announcement yet.

Не може да запали

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не може да запали

Здражейте колеги алфисти,

Днес както си карах и изведнъж се чу паткане и двигателя угасна.После когато се опитах да запаля не стана.Само върти сартера и нищо обаче забелязах,че лампата на инжекционна свети постоянно и не угасва.Нека някой помогне,че се притеснявам да не нещо сериозно.
    Аlfa Romeo 146 1,4 16V TS 97'

Хайде, някой ако знае и е имал подобен инцидент нека помогне на колегата. Той ми се обади вечерта и аз нямах идея от какво може да се е получило. Колегата е карал на газ в момента и има съмнения, че е скъсал ангренажния ремък. Беше му за смяна, но е било тъмно да се види какво е състоянието на ремъка. Помагайте който каквото знае и предполага, за да знае къде да ходи утре човека.

Comment

И на мене ми звучи на ремък.Дано не е била много в обороти колата да няма много големи поражения
      Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

спокоино колега-Не се притеснявай!!!!! гръмнала е от газта-и то толкова силно че са излезли колекторите от гумените съединения...дано дебитомера е здрав само! ако е така-закачаш колеторите,палиш и заминаваш
        П.С не си скъсал никакви ремъци-не пипай мотора!! а само пътищата на въздуха прегледай,може и кутията на филтъра да се е счупила
        Last edited by abart_; d.m.y г., 01:20.
        146 Turbo

Comment

Мерси колега обаче защо ми свети лампата на инжекционна на таблото.Ще проверя колекторите и как да разбера дали дебитемера е ок.

Comment

Проверих колекторите и са ок.Може при паткането компютъра да е отчел грешка и за това да свети инжекционна.Ще я закача на Елкон и ще видим какво ще излезе.

Comment

а запали ли поне? при мен се беше случило абслютно същото нещо-наместих колекторите и колата си тръгна както трябва
              Гледаш смукателния колектор нали
              146 Turbo

Comment

Да смукателните гледам ама не виждам нищo излязло.Тези колектори са чугунени и не виждам как могат да се разместят.Двигателя въобще не тръгва да пали,само върти стартера и лампата на инжекционна свети постоянно.

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=27251&page=3
                  виш ми темичката-тука има снимка на колектора и се вижда точно къде трябва да са 4-те гумени уплътнения!!! на мен на два пъти ми се случваше тая работа,и проблема беше един и същ.успех
                  146 Turbo

Comment

Може да не е важно ,но я пробвай да си рестартираш шоковата кутия под седалката отнема 2 секунди но поне ще си отписал тая възможност.

Comment

изключи ламбдАТА и датчика за температура на въздуха и ако не запали-смени датчика. импулсния
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Като толкова и е страх че е ремъка,окрехни леко капака и ше видиш дали е на място бре Закачете я на свястна диагностика и тя сам шси покаже ква и е болката
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Здравейте колеги алфисти,

Днес бях на диагностика относно проблема със запалването и се оказа,че е датчика на коляновия вал и просто го смениха и колата е пушка.

Comment

отварям темата отново! не иска да запали ! свети постоянно лампата за имобито/тая с ключето/.колата я ползва приятел и проблемът е станал в Пловдив. дайте сервиз където да я запалят и да ми я прибере !

Comment

твоята е за ключар.
                              точка

Comment

Working...
                              X